sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Whoopie pie

Tänään oli whoopie pie päivä. Päädyin suklaisiin ja kermaisiin mokka-whoopie pie leivoksiin. Minulla on Gummeruksen Whoopie leivokset kirja ja siellä on vaikka mitä vaihtoehtoja tarjolla. Eli näitä leivoksia pitää tehdä jatkossakin, koska pitäähän niitä reseptejä kokeilla!

Whoopie pie

Näistä tuli oikein maukkaita. Tarkoitus oli tehdä marmoroituja leivonnaisia, mutta sekoitin taikinat liikaa sekaisin, joten marmorointi jäi näinollen ajatuksen asteelle. Makuun sillä ei ollut mitään merkitystä :)
Tässä ohje noin 10 kappaleelle :

250 g jauhoja                                                          Suklaa/kermatäyte :
1 tl ruokasoodaa                                                     140 g suklaata paloina
hyppysellinen suolaa                                              4,5 dl kuohukermaa                   
115 g voita                                                              1 rkl vahvaa, mustaa kahvia
150 g sokeria
1 kananmuna
1,5 dl piimää
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
1 tl kylmää, vahvaa ja mustaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta

Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä. Hämmennä sekaan loput jauhoista, mutta jätä 1 rkl talteen.
Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon. Hämmennä toiseen kulhoon vaniljauute ja talteen ottamasi 1 rkl jauhoja. Hämmennä kahvi ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Valuta seokset varovasti hämmentäen yhteen, jotta saat marmoroidun kuvion.
Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta pellille jättäen leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte : Laita suklaa lämmönkestävään astiaan. Kuumenna 2 dl kermaa ja kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, kaada suklaan päälle ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä 20 - 30 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes seos sakenee. Vaahdota loppu kerma kovaksi.
Levitä tai pursota suklaaseosta kymmenen pikkuleivän päälle ja levitä/pursota päälle kermavaahtoa. Paina puolikkaat yhteen.

                                 

maanantai 21. tammikuuta 2013

Uusimmat silikonimuotit


Tässä uusimpia muotteja, joita on mies maailmalta tilannut. Auto,pieniä ruusuja, kissa, rusetti,hääpari, avain, tossut,ankka, merihevonen. Ja tuo helminauha. Nyt pitäisi kokeilla minkälaisia koristeita näillä tulee. Laitan tänne sitten kuvia, kun siihen saakka pääsen. Näitä on myös myynnissä tuolla Mavile netikaupassa.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Elämäntarinaa kakussa

Tämän kakun tein ystävän 50 v. juhliin. Koristeet ovat ystävän elämään liittyviä asioita - mm. harrastuksia ja myös työ opettajana näkyy kirjan ja karttakepin muodossa. Näitä koristeita tuli väkerrettyä monena iltana töiden jälkeen ja onkin jotenkin hassua nähdä ne kakun päällä - kun niitä katsoo nyt niin ei uskoisi miten kauan niiden tekemiseen meni aikaa. Ja se, kun kakku on hetken tarjolla ja kohta kadonnut sen siliän tien - vai muruset jäljellä. Pitkäaikainen projekti, joka kuitenkin katoaa hetkessä.

Tämä kun vielä tuli hyvälle ystävälle, niin koristeetkin tein ystävää ajatellen, eivät olleet mitä tahansa koristeita. Oikeastaan ystävän olisi pitänyt saada ne talteen muistoksi, mutta vain purjevene ja pala moottoripyörästä jäi. Muut koristeet syötiin tai vieraat ottivat niitä itselleen muistoksi, ainakin ne katosivat :)
Tuota kakussa olevaa kullanväristä kuplavolkkaria olen itsekin ajanut ystävän mentyä naimisiin. Sain kunnian toimia silloin heidän hääkuskinaan. Tai siis kakussa olevaa koristetta en tietenkään ole ajanut vaan sen koristeen alkuperäistä mallia ;)

Kakun valmistumisen kanssa tuli kova kiire, kun piti itsekin valmistautua samaisiin juhliin. Sen takia vain peruspursotukset vaikka alkuperäinen ajatus oli tehdä jotain hienompaa.
Täytteenä oli appelsiinimousee, jossa on tummaa suklaata rouheena joukossa. Pohjina vuorotellen sekä tummaa että vaaleaa kakkupohjaa ja neljä pohjaa oli per kakku. Lemon curdiakin sipaisin hieman ja maistui hyvälle appelsiinimousseen kanssa.
Syntymäpäiväkakku

 

perjantai 4. tammikuuta 2013

Piparkakkua ja mousseekakkua samassa paketissa

Tämän kakun tein ennen joulua pieneen hääjuhlaan. Tuttava pyysi piparkakun näköistä kakkua. Hetki siinä meni kunnes päästiin selvyyteen minkälainen kakku loppujen lopuksi tehdään. Tuloksena mousseekakku, joka on päällystetty piparkakulla.
Tätä varsinaista kakkua ennen tein koekakun, koska piti testata pehmeneekö kakun päällä oleva piparkakkupinta sen verran,että sitä voi leikata. Kyllä se pehmeni, juuri sopivasti.
 
 
 
Piparkakulla päällystetty mousseekakku
Koristeet ovat sokerimassaa ja vaahtismassaa + pikeeriä. Moussee on appelsiini/suklaamoussee, seassa hieman Cointreau appelsiinilikööriä.
Hauska projekti tämä oli, kieltämättä!

Seuraava projektikin tulee olemaan hauska, teen 90 hlön kakun ystävän 50-vuotisjuhliin. Kakkuun tulee ystävän elämään liittyviä asioita, mm. laskuvarjohyppyä, pikajuoksua ja veneilyä. Pitänee jo nyt tulevana viikonloppuna aloittaa suunnittelu ja koristeiden teko, varsinaiseen juhlaan on kaksi viikkoa aikaa.