keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Rahkapohjainen kana-aurajuustopizza

Olen jo jonkun aikaa miettinyt hieman erilaisen pizzapohjan tekoa kuin vain se peruspohja, jota yleensä tulee tehtyä. Googlettamalla "rahkapohjainen pizza" päädyin tänne  ja sieltä löytyi sen verran hyvältä kuulostava resepti, että se oli otettava työn alle.
Pieniä muutoksia tähän reseptiin tein, kuten kirsikkatomaattien vaihto tavallisiin (kun niitä sattui olemaan kotona) ja chilin + tulisen tomaattikastikkeen pois jättäminen, koska itse en pidä mistään tulisesta ruuasta.

Rahkapohjainen kana-aurajuustopizza

Tuo kuva ei mikään huippu ruokakuva ole, mutta pizza oli erinomaisen hyvää! Pohjasta pidimme kaikki kovasti ja täytteitähän voi oman maun mukaan muuttaa. Meillä tykätään aurajuustosta ja broilerin kanssa se on varsinkin erittäin hyvää.

Rahkapohjainen kana-aurajuustopizza
Pohja :
250g maitorahkaa
150g juustoraastetta
3 rkl ruisjauhoa
3 tl  leivinjauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 kananmunaa
1 tl mustapippuria ja suolaa  

Täyte:
kanasuikaleita   ( käytin 450 g yhteen pellilliseen)
kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja

aurajuustoa
ananasta
tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä
juustoraastetta



1. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Taikina on melko löysää, joten käytin jauhoja apuna ja laitoin taikinaankin hieman durumjauhoja lisäksi. Ehkä noin 1-2 rkl vaan, en sen enempää.
2. Laita pizza 200 asteeseen uuniin noin 10 minuutiksi.
3. Ota pizza pois uunista  ja laita sen päälle tomaattimurska / tomaattipyre. Käytin tomaattipyrettä. Lisää myös muut aineet, viimeisenä juustoraaste. Itse laitoin heti tomaattimurskan päälle hieman justoraastetta ja loput pinnalle. 
4. Paista vielä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tuolla Essin blogissa oli rucolaakin päällä, mutta meiltä se jäi pois, koska ei sitä muistettu ostaa. Hyvää oli ilmankin. Tätä pohjaa käytän myös ensi kerralla. Jotain toista makuparia voisi kokeilla vaikka tämä broiler-aurajuusto on melko lyömätön yhdistelmä.

Laitetaanpa lähikuvaa vielä. Oli tosi mehevää tuo pohja. 


10 kommenttia:

  1. Onpa kivan kuulloinen, erilainen ohje :) Käytän melkein aina rahkaa tavallisessa piirakkapohjassakin, keventää sitä mukavasti ja tuo kivaa, erilaista rakennetta. Ruisjauhoista tulee kans kivasti makua. Tämäkin pohja kävisi varmaan hyvin myös piirakkapohjana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti kävis hyvinkin piirakkapohjana! Oli tosi pehmeä ja mehevä pohja.

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköistä!
    Mä rakastan kana-aurajuusto yhdistelmää, mutta mies ei voi sietää auran hajua...harmi! Ei viiti vaan itelleen tehä pellillistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oikein. Jos pienemmän pizzan tekaiset itsellesi :)

      Poista
  3. Nyt on kyllä superhyvä kokonaisuus ja tuon pohjaohjeen laitan visusti talteen!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se oli kyllä mukavan mehevä ja hyvääkin kaikenlisäksi :)

      Poista
  4. Näyttää hyvältä :) täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  5. Kanasuikaleita ei tarvinne ensin paistaa pannulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm,alkuperäisessä reseptissä ei siitä näköjään ollut mainintaa. Minä kyllä paistoin niitä jonkun verran ennenkuin laitoin pizzan päälle.

      Poista