maanantai 30. kesäkuuta 2014

Perhonen silikonimuotti

Laitanpa näytille tänne Mavilen uuden silikonisen perhosmuotin.

Perhosmuotti

Ihania perhosia sillä saa tehtyä. Tuo kuvassa oleva on kuivatettu tuohon muotoon ja siihen on suihkautettu hieman kimallespraytä päälle. Perhonen on sokerimassasta tehty. Sitähän voisi vielä vaikka värjätä tomuväreillä jos haluaa.
Tämän muotin hinta on 13.90 e.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Valkosuklaapikkuleivät

Suklaiset pikkuleivät ovat aina hyviä. Myös valkosuklaalla höystetyt, se tuli testattua. Löysin tällaisen hyvältä kuulostavan reseptin Arlan   sivuilta ja päätinkin näitä testata juhannuksen kahvipöytään.

Valkosuklaapikkuleivät
Olivat oikein maistuvia ja valmistaminenkin sujui tuossa tuokiossa.

Valkosuklaapikkuleivät

  • 200 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 12 tl vanilliinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 12 dl kaurahiutaleita
  • 12 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g valkosuklaata

  •  
    1.Vaahdota sokerit pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa kananmunat seoksen joukkoon yksitellen. 2.Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon rouheasti murennettu valkosuklaa. Jos haluat keksien pinnalle näkyviä suklaahippusia, säästä osa suklaasta myöhemmin käytettäväksi.
    3. Sekoita jauhot taikinan joukkoon pienissä erissä. Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.
    4. Muotoile pellille leivinpaperin päälle isoja pyöreitä cookies-pikkuleipiä. Jos haluat pinnalla näkyvän suklaahippusia, painele aiemmin talteen ottamasi suklaa murusina keksien pinnalle.
     5.Paista keksejä 200 asteessa 8-10 minuuttia. Nosta valmiit cookiet pelliltä varovasti jäähtymään, jotta niihin muodostuu rapsakka pinta.
     
    Hyviä olivat! Tähän reseptiin voi varmastikin kokeilla ihan mitä vaan suklaata,oman maun mukaan.
     
     

    tiistai 24. kesäkuuta 2014

    Pikku Myy kakku

    Juhannusviikonloppuna sain tehdä pienelle 2-vuotiaalle Stinalle kakun. Ja hänelle toivottiin Pikku Myy kakkua. Olen kerran aikaisemminkin tehnyt sellaisen ja nämä muotokakut ovatkin aika hauskoja projekteja.

    Pikku Myy kakku
    Täytteenä kakussa oli mariannemoussee . Päällä on käytetty mustaa sokerimassaa, mansikan makuista kaulintamassaa sekoitettuna valkoisen kaulintamassan kanssa, ihonväristä kaulintamassaa  Myyn kasvoissa ja elintarvikevärejä. Mm. tätä pinkkiä väriä. Ja tätä punaista elintarvikeväriä lisäsin Pikku Myyn mekkoon, jotta siitä sai oikein kirkkaan punaisen.
    Tuo mansikan makuinen kaulintamassa olikin mukavan makuista, siitä tykkäsivät sekä lapset että aikuiset. Se antoi kakulle kivan maun. Pelkkä tavallinen sokerimassa olisi ollut liian makeaa, tuo mansikan maku taittoi makeutta sopivasti.

    Kakkua varten tein kaksi neljän kananmunan kääretorttupohjaa. Pikku Myyn hahmon piirsin vapaalla kädellä leivinpaperille.

     
    Kun olin täyttänyt kakun (kasvojen kohdalla on hieman ylimmäräistä täytettä ja jämäpaloja kakkulevyistä), päällystin kakun Leivontafoorumin ohjeen mukaan tehdyllä marenkivoikreemillä.

     

     
    Sen jälkeen päällystin Myyn pään ihonvärisellä massalla ja värjäsin osan massasta ruskeaksi. Siitä tein Myyn hiukset. Päällystin myös kädet ja jalat mustalla sokerimassalla.
    Tosin seuraavassa vaiheessa hoksasin, että kädet ja jalat olisi kannattanut pitää tässä kohtaa irtonaisina ja päällystää ne erillisinä paloina. Kuin myös muu kakku, sen päällystäminen olisi ollut helpompaa ilman käsiä ja jalkoja.



     
    Käsien päällystäminen kiinni muussa kakussa oli hieman hankalaa, kun massaa sai sovitella. Ensi kerralla tiedän senkin, kädet ja jalat irrallaan ja kiinnittää ne valmiiksi päällystettyinä kakkuun.  Jälki on siistimpää ja omat hermot säästyy :)

    Hauska projekti kaikenkaikkiaan!

    sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

    Juhannuskakku - baileys cream juustokakku

    Juhannuksen kahvipöytään tein pyynnöstä  biscotin makuisen Baileys cream juustokakun. Se onkin tosin hyvän makuinen kakku, joten mielelläni tein sellaisen uudelleen, kun pääsin sitä itsekin syömään :)
    Juhannus vietettiin meren äärellä, joten tein kakun päälle kiilteen, jonka värjäsin elitarvikevärillä siniseksi. Kiilteen tein siideristä, 3 dl siideriä ja 3 liivatelehteä.
    Meritähden malliset koristeet on tehty tällä muotilla.  Tuo rantahiekka on keksinmuruja.

    Baileys cream juustokakku

     Hyvää juhannuksen jälkeistä aikaa kaikille! Toivotaan ilmojen lämpiävän, jotta tulisi kesän tuntua tänne Suomeenkin.

    tiistai 17. kesäkuuta 2014

    Raparperimuffinsit

    Raparperiaika on parhaimmillaan! Minulla on yhtä sun toista raparperiaiheista reseptiä odottamassa testaamista ja aloitinkin näillä muffinseilla.
    Tämä resepti löytyi Kotilieden  sivuilta. Se vaikutti juuri sopivalta arki-illan leivonnaiselta, nopeatekoinen ja helppo ohje. Mitään kovin monimutkaista kun arkena ei oikein ehdi - varsinkin kun nyt on kova kesäflunssakin päällä. Tekisi mieli töiden jälkeen  vaan olla ja  levätä.
    Nämä muffinsit kylläkin olivat hetkessä valmiita, ainekset vaan sekoitetaan keskenään.

    Raparperimuffins
    Oikein hyvän makuisia! Raparperit olivat paloina, joten ne antoivat kivaa kirpeyttä. Tiedä sitten kelpaavatko nämä nuorimmalle tyttärelle kavereineen tuon raparperin takia, se jää nähtäväksi.

    Raparperimuffins

    5 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2,5 dl sokeria
    1 rkl kanelia tai kardemummaa
    3 munaa
    1 dl juoksevaa öljyä tai rasvaa
    2 dl kermaviiliä
    2,5 dl raparperiä pieninä kuutioina

    1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat, rasva ja kermaviili sekä raparperikuutiot keskenään.
    2. Lisää kosteat aineet kuiviin ja lusikoi seos muffinivuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
    3. Koristele esimerkiksi kermavaaholla ja mansikoilla.

    Tuo koristelu olisi kruunannut nämä muffinit, mutta enpä sitten jaksanut vatkata kermaa. Mansikoita ei olisi ollutkaan. Nämä kun jäivät ihan kotikäyttöön, niin ei ollut sen puoleen tarvetta koristella.
    Vierasvaraksi jos näitä tekee, niin tuollainen koristelu on varmasti ihan kiva. Tekee näistä vähän juhlavammat.

    Nyt nukkumaan, tämä kesäflunssa on ihan kamala. Sitkeää sorttia ja nenä on ihan tukossa. Ja sitten pitää toivoa ettei juhannuksena sada lunta - jossain päin Suomea taisi tänään sellainenkin kummallinen ilmiö tapahtua. Kesäinen lumisade - ei kovinkaan innostava ajatus!


     

    maanantai 16. kesäkuuta 2014

    Viime arvonnan arpajaispalkinto

    Laitetaanpa vihdoin ja viimein kuva palkinnosta, joka lähti Kakkumäen Inkulle viime kertaisesta arvonnasta. Paketti on jo mennyt perillekin, joten en pilaa enää yllätystä julkaisemalla tämän kuvaa :)

    
    Arpajaispalkinto
    Paketti sisälsi pöllöaiheisia lautasliinoja, Mavilen silikonisen lootuksen kukka muotin , mittalusikka setin, Renshawin valkosuklaan makuista sokerimassakuorrutetta ja vispilän mallisen magneetin.
    Onnittelut vielä Inkulle.

     

    tiistai 10. kesäkuuta 2014

    Kakku 60- ja 70-luvun juhliin

    Tämän kakun tein 60- ja 70-luvun teemajuhliin. Tiedossa oli mm. värikästä hippiteemaa, joten kakutkin noudattivat samaa teemaa.

    60-70-luvun kakku
    Rauhaa ja kukkavoimaa! Täytteenä kakussa on mango-passionmoussee . Kakkupohja oli tumma kakkupohja. Ihan kaakaolla höystetty, ei suklaalla. Tuo mango-passionmoussee oli tosi hyvän makuista sen kaakaopohjan kanssa.


     

    Mango-passionmoussee

    Mango-passionmoussee

  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl mangopyrettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 6 liivatetta
  • 2 rkl vettä
  • 4 passionhedelmän sisusta
  • 2 dl vispikermaa

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja mangopyre sekaisin. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi passionhedelmät, sekä kermavaahto nostellen.

    perjantai 6. kesäkuuta 2014

    Rippikakku

    Kummityttö pääsi ripille ja sain tehdä sinne kakun. Koristeita pohtiessani tuli mieleen kakkukuva ja otinkin yhteyttä Kakkupuoti Mari-Annikaan ja kysyin josko kutsukortissa olleesta kuvasta saisi tulosteen. Ja onnistuihan se!
    Tuollainen kuva siis oli kutsukortissa ja se oli myös kakuissa - tämän kuvassa olevan kakun lisäksi oli pyöreä suklaakakku.

    Rippikakku
    Kuva on kiireessä otettu juuri ennen kirkkoon lähtöä kun sain kakun valmiiksi. Pahoittelen laatua!
    Kakku matkusti edellisenä iltana meidän autossa juhlapaikalle 160 km matkan, joten viimeistelyn tein vasta juhlapäivän aamuna. Ja kas kummaa - kiire tuli. Niinkuin aina nykyään.

    Päällä oleva massa on Satin Ice tummasuklaamassaa , ihanan makuista ja sitä on helppo käsitellä.
    Kakussa on täytteinä mansikkamoussee ja suklaamoussee - kummitytön toiveesta. Kakkupohja on suklaakakku, tosin vain kaakaolla suklaistettu :)
    Tuollaisia samalaisia kukkia oli myös kutsukortissa ja kiehkurat pursotin pikeerillä.

     

    keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

    Kissamainen synttärikakku

    Kävimme jokin aika sitten yhdistyksemme (Suomen löytöeläinten kummit ry) puitteissa vierailulla Someron löytöeläinkodissa, synttärikahvien merkeissä. Löytöeläinkodin pitäjä täytti pyöreitä vuosia. Tein sinne kakun. Päivänsankari tykkää kalastaa ja löytöeläinkodissa on kissoja, joten kissat ja kalastaminen valikoituivat kakun aiheeksi.
    Kiire oli taas kerran, joten kakku on vähän sinnepäin - paljon korjattavaa kakussa olisi, mutta ei se meidän kahvihetkeä haitannut. Maku oli  hyvä. Täytteenä oli vaniljamoussee mansikkahillon kera.
    Synttärisankari otti kakun koristeena olevat kissat lampineen päivineen talteen, niitä ei kuulemma saanut syödä.

     

    Kissakakku
     
     
    Kissatkin ovat jotain ihan omaa rotuaa - en vain osaa muotoilla massasta aidon näköisiä eläimiä. Harjoitella pitää ja paljon!
    Apulainenkin minulla oli tätä kakkua tehdessä. Nuorin tyttäreni teki nuo lumpeenkukat ja lehdet. Niin ja tuon kissojen välissä olevan kalan. Hieno juttu saada apua koristeiden tekoon! Toivottavasti hän innostuu siitä enemmänkin :)
    Nuo kakun reunalla olevat kissat on tehty tällä muotilla.




     

    sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

    Kakkuja ylioppilasjuhliin

    Ystäväni poika kirjoitti ylioppilaaksi ja hän vietti yhteiset juhlat serkkunsa kanssa. Sain kunnian tehdä sinne kakut. Ensin projekti hieman hirvitti - 120 henkilöä ja kakut pitäisi tehdä työn ohessa. Onneksi oli tuo helatorstai juuri sopivasti, sen sitten käytin kakkujen tekemiseen. Koristeita tein jo hieman aiemmin valmiiksi.

    Ylioppilaskakku
    Näiden kakkujen lisäksi tein erikseen vielä gluteenittoman ja laktoosittoman kakun. Kakuista voi ehkä päätellä sankareiden harrastuksia - toinen harrastaa SM-tasolla sulkapalloa ja toinen taas salibandyä ja musiikkia.
    Koristeista sain erikseen toiveet ja varsinkin tuo sulkapallo tuotti aluksi kovastikin päänvaivaa. Lopulta päädyin tuollaiseen kuvassa näkyvään versioon, en alkanut enää erikseen tekemään reikiä ja kuvioita siihen sulkapalloon - olisi todennäköisesti hajonnut. Kyllähän tuonkin sulkapalloksi tunnistaa.
    Salibandypalloissa on riisimuromassaa sisällä, kuin myös sulkapallomailan "kahvassa".
    Kylläpä oli taas hauska tehdä tällaista niinsanottua teemakakkua. Ensimmäistä kertaa sain tehdä massasta tällaisia koristeita.
    Täytteenä kakuissa oli vaniljamousseeta ja mansikkamousseeta - hyvä yhdistelmä.