sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Karviaistoscapiirakka


Tällaisen karviaistoscapiirakan kokeilin tehdä, koska niitä karviaisia  pihalla kasvaa. Käytin sekä tummia että vihreitä karviaisia. 
Tämä löytyi Maku.fi  sivuilta. 
Erikoinen oli. Teini-ikäinen tyttäremme ei pitänyt tästä ollenkaan. Toki tuo karviaisen maku oli kirpeä, toisin kuin siinä aiemmassa piirakassa, jossa karviaiset keitettiin hilloksi. Tuo rahkatäyte ja mantelipäällys olivat kyllä hyviä. Mietinkin, että tätä voisi testata vaikka omenan kera. Ehkä sitte miellyttäisi nuorempaakin väkeä.
Itsekään tähän en varsinaisesti ihastunut, mutta ei tämä nyt pahaakaan ollut. :) Jos pitää kirpeästä, niin tämä on varmastikin ihan sopiva leivonnainen sellaiselle.

Karviaistoscapiirakka
Pohja :
25 g hivaa
1 1/4 dl maitoa
3/4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
75 g leivontamargariinia
5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
2 munaa
750 g maitorahkaa
100 g leivontamargariinia
63 g vaniljakastikeaineksia
750 g karviaisia
Mantelitosca:
175 g leivontamargariinia
2 1/2 dl sokeria
200 g mantelirouhetta 
4 rkl maitoa
2 munaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa 1/2 tuntia.
2.  Valmista täyte. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sulatettu ja jäähdytetty rasva sekä vaniljakastikeainekset. Sekoita tasaiseksi.
3. Valmista mantelitoska. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja maito, sekoita ja nosta liedeltä. Anna toskan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat. Sekoita tasaiseksi.
4. Kauli kohonnut hiivataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ohut kerros rahkatäytettä. Ripottele karviaiset tasaisesti rahkan päälle. Levitä loput rahkatäytteestä marjojen päälle. Kuorruta koko piirakka mantelitoskalla.
5. Paista karviais-toskapiirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte tuntuu uunista otettaessa melko löysältä, mutta kiinteytyy jäähtyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti