maanantai 24. huhtikuuta 2017

Kinderpiirakka

Pitkään on ollut ajatuksena tehdä joskus kinderpiirakkaa. Vihdoin viimein sain sen aikaan, tyttärien hoputuksen ansiosta.
Tein tätä pääsiäisen kahvipöytään, sen jälkeen kun olimme syöneet espanjalaisen aterian. Se ateria kuului nuorimman tyttären kotitalouden tehtävään . Toki me muut häntä siinä autoimme, koska ateria koostui alkuruuasta, pääruuasta ja jälkiruuasta. Kolme meitä oli ateriaa tekemässä ja tuntikausia keittiössä hääräsimme. Siitä sitten erikseen vielä myöhemmin. 
Tällä kertaa aiheena kinderpiirakka ja alla piirakka kuvattuna valmistamista seuraavana päivänä, kun kuorrutus oli jähmettynyt tarpeeksi.Ihme kyllä tätä piirakkaa jäi seuraavaksi päiväksi myös!

Kinderpiirakka
Tiedä sitten onko näitä reseptejä monenlaisia. Minä tein tämän kakun Kinuskikissan reseptin mukaan.
Tässä vielä se ohje :

KINDERPIIRAKKA

Pohja:
75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g suklaata

Vanilja-voikreemi:

80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa


Suklaakuorrute:
100 g suklaata
15 g huoneenlämpöistä voita


1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan.


2. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa.
3. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle. 

Tein kakun pyöreään 24 cm vuokaan ja tein pohjan 1,5 kertaisena. Mielestäni siitä tuli sopivan paksu sillä tavalla.  Tuo pohjakin oli hurjan hyvää, kun siellä oli suklaanpaloja sattumina! 
Nams. Täyttävää tämä on kun on niin suklainen ja sisältää voikreemiäkin vielä, mutta niin valtavan hyvää! Kun ottaa yhden palan vain niin ei tule liian täyteen. Jos vaan malttaa jättää siihen yhteen palaan :)

1 kommentti: