torstai 6. heinäkuuta 2017

Lettukakku

Kesän herkutteluun sopii vallan mainiosti tämä makoisa lettukakku. Minä tein tämän Valion sivuilta löytyneen ohjeen mukaan. Letuthan ovat muutenkin oivallista kesäherkkua, koska ne voi tehdä maitojauheesta. Onnistuu siis mökkioloissakin helposti vaikka olisikin rajalliset kylmäsäilytystilat.
Nyt tein nämä kylläkin ihan maidosta.

Lettukakku
Täytteenähän tässä voi käyttää vaikka ihan vain kermaa hillon kera, mutta minä laitoin vaniljarahkaa, kuten ohjeessa sanottiin. Kyllä vaan oli hyvää!

LETTUKAKKU

Taikina:
4 kananmunaa
1 litra maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 dl sulatettua voita / margariinia

Täyte:
400 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
hilloa
mansikoita

1.  Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja vatkaa joukkoon kuivat aineet ja sulatettu voi.
2. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.
3. Paista letut , anna jäähtyä.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.
5. Kokoa kakku. Lisää joka toiseen väliin rahkaa ja joka toiseen  hilloa .
6. Pursota kerma päälle, koristele mansikoilla.

Sitten vaan herkuttelemaan!

Lettukakku
Oman maan mansikat eivät ole vielä kypsyneet, kiitos viileän kesän. Onneksi kotimaisia mansikoita kuitenkin saa ostaa jo. Kotimaiset ovat ne parhaat mansikat, ihan ehdottomasti.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti