sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Mansikkamoussee tuoreista mansikoista

Vielä on mansikka-aika meneillään ja teinkin nyt meille omaan kahvipöytään mansikkakakun. Vanhin tytär perheensä kera tuli sunnuntaikahville. Täytteen tein tuoreista mansikoista, koska olimme niitä juuri käyneet keräämässä melkein kymmenen kiloa. Nyt on mansikkaa pakastimessa, mutta jos oikein ennustan niin ei kovin kauan :) Nuorimmainen on marjojen suurkuluttaja ja popsii niitä pakastimesta harva se päivä. Hyvä niin, syötäväksi ne on tarkoitettukin!
Tuoreista mansikoista tehty täyte on kyllä se paras mansikkatäyte. 


Tein 8 kananmunan pohjan, 26 cm vuokaan. Siihen kun  tekee tällä ohjeella täytteen, niin kakusta tulee korkeahko ja näyttävä. 

MANSIKKAMOUSSEE

200 G vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta jogurttia  
4 dl kermaa
300 g mansikoita
sokeria maun mukaa ( n.1,5 - 2 dl )
4 liivatetta 

1.Sekoita tuorejuusto ja jogurtti keskenään.
2. Vatkaa kerma , lisää se tuorejuustoseokseen.
3. Paloittele mansikat ja sekoita joukkoon.
3. Liuota pehmenneet liivatteet vesitilkkaan. Anna jäähtyä hetken. Lisää seos nauhana täytteeseen. 
5. Lisää oman maun mukaan sokeria. 

Täytteeseen voi laittaa pelkästään tuorejuustoa tai  vaikka pelkästään jogurttia. Sokeria kannattaa  lisätä pikkuhiljaa ettei tule laittaneeksi liikaa. Tuoreiden mansikoiden kanssa ei mielestäni tarvita paljon sokeria. 

Oman puutarhan marjatkin alkavat pikkuhiljaa kypsyä. Kävin maistelemassa herukoita ja vaikuttivat olevan kypsiä jo. Poimintaurakkaa siis tiedossa loman aikana!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti