torstai 31. elokuuta 2017

Helppo vadelma-rahkapiirakka

Jääkaapissa oli pari päivää sitten vanhaksi mennyt rahkapurkki. Sille piti käyttöä keksiä, ikävää heittää pois. Aikaa ei kuitenkaan liiemmälti ollut. Arki-ilta ja pakolliset askareet tehty , vielä jäi aikaa leipoa jotain helppoa ja nopeaa.
Päädyin sitten vadelma-rahkapiirakkaan, kun noita vadelmia jonkun verran pakastimessa on.
Vadelma-rahkapiirakka

Oikein maukasta piirakkaa! Uunituore vadelmaleivonnainen tuo minulle jostain syystä mummolan mieleen vaikka en omien mummojeni muista vadelmapiirakkaa leiponeen. Vai olisiko sittenkin jompikumpi leiponut... ? Ainakin talkkunaa syötiin eli piimää, marjoja ja talkkunajauhoja. Ja hyvää oli!


VADELMA-RAHKAPIIRAKKA 

Pohja:
100 g voita/margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl rahkaa
½ dl maitoa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria 

300 g vadelmia  ( en mitannut erikseen )
 
1. Vaahdota voi/margariini ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vatkaten joukkoon.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, nosta taikinaa myös reunoille.
3. Valmista täyte sekoittamalla rahka, maito, kananmunat ja sokerit keskenään. Aseta vadelmat pohjan päälle ja kaada rahkaseos vadelmien päälle.
4. Paista piirakka uunin alatasolla 175 asteessa noin 40-50 min

Muillakin marjoilla varmaan ihan yhtä hyvää.  Mustikoilla voisi tehdä seuraavaksi. En ole tänä kesänä leiponut mitään mustikkaista, koska en ole kertaakaan käynyt keräämässä mustikoita. Tarkoitus oli, mutta aina se vaan jäi. Olisi pitänyt vaan ostaa niitä, jotta olisi saanut niitäkin talven varalle pakastimeen. Onhan siellä muita marjoja, mutta mustikat... huoh. Saiskohan niitä vielä jostain....

Vadelma-rahkapiirakka
 

1 kommentti: